Thursday, March 24, 2011

POODLE

DON'T HATE ME FOR THE INCREDIBLE FREAK I AM..
DO LOVE ME FOR THE WONDERFUL PERSON NOBODY WILL ADMIT I AM...


POODLE...
poodle adalah sejenis baka anjing yg mjadi anjing nasional di ngr Perancis.
ianya dpercayai berasal dari ngr Jerman @ Rusia..
(entah aku x tau mana asal usul anjing ni..nanti kalo jumpa aku interview,k??haha..lala)

eh,aku bkn nk cer pasal anjing poodle ni..
tapi pasal kucing aku!
blur???
apasal cer anjing meleset ke kucing?
haha...lala

aku ada seekor kucing..local breed la..kucing biasa2 jer!
nama dia POODLE..lahir pada 8 May 2009..so,skang ni umo dia 2 tahun la..
poodle ni yatim piatu,kasihan kan???
dia ni putih melepak,gebu,kuat makan,kuat tdo..manja tapi kadang2 leh jadi agresif!
fav food dia is whiskas canned food & royal canin dry food..
(huhu..pokai aku!dhla makanan mahal gler!!)

poodle suka tangkap cicak..pastu dia gigit ekor cicak tu n main guling2 ngn ekor yg putus tu!
yg pelik nya,dia takut ngn tikus!!
ada ke patut kucing takut ngn tikus???
x patut kan?? hmmmm....

lupa nk bagi tau..dia ni betina..girl2..anak gadis lagi..
coz aku dh kembirikan/neutralised/spay dia..
so,she will never get pregnant lepas mngawan!!
family planning la..lagipun skang ni rumah aku dh ada 4 adult cats & 8 kittens..
aku neutered dia on 23 March 2010..
cost surgery is about RM80 only..but it should be RM100..coz she's on heat!!
nasib baik boss aku bagi discount!
thank u so much,DR.AUDREY!!

dulu sblm neutered,berat dia cuma 1kg plus..tapi skang ni dh 3.8kg..
agak nya dh btambah kot??
coz all she do is eat,sleep,eat,sleep...
dia mandi 3x sbulan..

aku syang dia sgt2..aku bawa tido skali,shared 1 katil ngn aku..
i love her so much!!
i dont think i can live without her!!
& yg plg buat aku syg kat dia..
dia pun minat my indie rock darling:HUJAN!!!
sumpah,serious..

so,enough 4 now...
haha..lala..







adoh,poodle...hanco cd mek....

No comments: