Tuesday, April 5, 2011

ALAHAI....BUNTAQ

DON'T HATE ME FOR THE INCREDIBLE FREAK I AM..
DO LOVE ME FOR THE WONDERFUL PERSON NOBODY WILL ADMIT I AM...


bUNTAQ

semalam sgt2 mnyayat hati aku..macam2 benda yg jadi dalam hidup aku ni yg smemengnya dah tunggang langgang,kucar-kacir..mula2 kat tempat kerja aku pecahkan Oxytocin doc..punya lah bdebar jantung aku..nasib baik harga ciput je kalo riban2??mau habis gaji aku sebulan..(tarik nafas lega sambil urut dada)... aku pun tetiba emo smlm coz aku tgok ada tgok "pictures" without me yg sgt2 happy..nampak sgt daa aku dh x dperlukan & dsisihkan..aku lgsg x tau "event" tu...hmm,mgkn mmg aku ptt undur diri...
pastu petang balik kerja,sampai rumah je hati aku bdebar2...entah kenapa..aku tgok bapak aku tgh sibuk ngn abang2 aku renovate rumah..so,aku pusing laman belakang..tgok mak aku pun ada sambil borak2 nan kakak ipar aku..anak2 buah aku lak main basikal..then cepat2 aku pergi jenguk cage anak2 kucing aku.. 1,2,3,4,5,6...semua ada..tgh jerit2 kat aku,nangis mintak makan..mak2 dorang..1,2,3..ada....apa yg aku miss ni??? hah..Poodle???cepat2 aku lari masuk rumah..perghhh,tgh tdo rupanya..aku pun gesa2 g ruang makan,buka peti sejuk basahkan tekak..huh,panaskan Malaysia skang ni...Bumi makin tua..(hmmm???)
pastu aku bagi la suma anak2 aku tu makan...aku pun g laman belakang lagi..join lepaking nan family..tetiba bapak aku...
Bapak: "aik??bila sampai??" amboi,anak sendiri pulang pun xtau...ada ka patut??
Liza: "tadi laa.."
Bapak: Buntaq ada kat depan dr tadi asyik baring je..ntah,demam kot??"
haa,sepantas kilat hati aku bdebar2 lagi..aku lari g depan..slowly aku rapati Buntaq..mata dia pejam..lidah tjelir keluar..air mata meleleh..YAALLAH,kau tenangkan lah hambamu ini walau apapun yg tjadi..aku sentuh badan dia,usap kepala dia...Alhamdulillah,mata Buntaq tbuka..dia macam ssgt2 lemah..aku pun angkat la dia..tetiba dia mjerit kuat..macam sakit sgt2..aku tkejut! aku cuba jugak dirikan badan dia,nak tgok sama ada dia dpt bjalan atau tak...sah!!! Buntaq x leh diri..aku sgt2 cemas..dalam fikiran aku cuma ada 2.. 1 ada org pukul dia (coz Buntaq samseng kpg,asyik gado nan jantan lain),2 Buntaq x leh kencing(batu karang)
aku tgok jam..alaa,br pukul 5.30pm...aku tekad aku mesti bawa fia jumpa vet..tapi klinik kami buka 6.30pm..apa yg mampu aku buat skang cuma bdoa..serahkan segalanya pada ALLAH SWT..aku bagi Buntaq makan..dia masih ada selera..good sign! tepat jam 7;30pm aku sampai ke klinik...doc pun check la...Buntaq jerit ksakitan..dlm jeritan tu dia sempat jeling arah aku..seolah2 bagitau yg dia dlm ksakitan yg teramat sgt..aku x tahan..aku pun nangis..sedih!!! lepas doc injected ubat tahan sakit aku pun g peluk dia..dia pejam mata je..hiba aku tgok..doc pun explain...doc bagitau yg tulang pungung Buntaq retak!!! YAALLAH,ujian apakah ini???aku tahan sebak..doc kata,ada 3 kmungkinn tulang dia retak.....

1- kena langgar kereta
2- kena pukul dgn sgt kuat..
3-jatuh dr tempat yg tinggi

Wallahualam...hanya ALLAH yg Maha Mengetahui...kalo 1 atau 3,alhamdulillah Buntaq masih hidup..kalo 2;hanya ALLAH yg akan balas pbuatan manusia tu..akhir kata aku ttp bsyukur Buntaq masih hidup..atas nasihat doc,selama 3 bulan ni,aku perlu kandang Buntaq,bagi ubat,jaga dia la..dgn izin ALLAH,mungkin tulang tu akan bcantum semula & BUntaq akan sembuh semula...INSYAALLAH..

BUNTAQ & HIS BESTGIRLFRIEND,POODLE


SLEEPING HANDSOME

*my heart beating like a steam boat tugging>in the mourning-paramore*

No comments: