Sunday, October 30, 2011

jangan bongkak harta dunia

DON'T HATE ME FOR THE INCREDIBLE FREAK I AM.. 
DO LOVE ME FOR THE WONDERFUL PERSON NOBODY WILL ADMIT I AM...



hari ni antara hari yang pelik,berhadapan dgn org2 yg pelik..bukan laa nak complain pasal kerja sgt..cuma bila berhadapan dgn golongan yg kurang sivik ni mmg menguji tahap kesabaran..selera pun hilang sekaligus..awal pagi tadi,ramai giler customers yg dtg..so,dimulakan cerita bila datang sorang aunt..chinese..kesian..aunt ni nampak x berapa sihat..dahla cuaca panas,dia datang klinik kami dgn hanya mengayuh basikal..aunt ni baik sangat..baru 2 kali dia dtg klinik kami..1st day dia datang,dia bawa 4 ekor kucing..imagine..4 ekor kucing dgn basikal??betapa kasihannya aunt ni..aku n rachel mmg tharu sgt bila tgok aunt ni..betapa kasihnya kepada kucing2 dia,sgp kayuh basikal jauh2 dgn matahari yg terik semata2 nk rawat kucing2 dia..then,automaticly,aku tya diri sendiri "kalau aku,sanggup ke aku buat apa yg aunt ni buat?" haih.. aku x mampu jawab diri sendiri

ni part paling buat aku rasa nk melenting!marah sgt2,dowh..sebab ada seorang lelaki melayu datang..dgn tahap sivik nya mmg tahap mangkuk jamban yg x cuci bertahun2..kot jamban tu lagi wangi laa..bila aunt tu dah balik,keluar dr klinik kami..lelaki ni boleh gelak tbahak2,mengekek macam org kena rasuk setan gurun..sebab apa dia gelihati tetiba?? sebab nya adalah sgt bodoh! sebab dia rasa seorang makcik tua yang kayuh basikal bawa kucing pergi klinik adalah lucu! aku x nampak satu benda lucu pun pasal tu..dia x ada rasa simpati ke?x rasa macam betapa mulianya seorang tua dtg klinik haiwan walhal diri dia sdr x sihat?sorry to say laa. kebanyakan manusia sivik hampeh macam ni adalah dr org bbangsa melayu..sebab? lelaki ni tadi bawak kereta..aunt ni cuma bawa basikal..jgn bongkak sgt la dgn harta dunia awak tu..anytime ALLAH boleh tarik dlm sekelip mata..jgn pandang org sebelah mata..selalunya chinese ni jenis yg merendah diri..dorang nampak je selekeh,tapi hakikatnya dorang lebih kaya dr awak..entah2 boleh beli 5 kereta yg lagi mahal dr kereta awak tu..

honestly,aku rasa kasihan kat girlfriend dia..perempuan tu cuma mampu mengucap "Astaghfirullah" berulang2 kali.. bagi aku..aku paling suka ayat yg keluar dr mulut girlfriend dia
"awak x boleh tau gelak aunt tu macam tu..at least pakai basikal pun dia sanggup susah payah dtg sini demi kucing,demi haiwan..kalau awak? awak sanggup ke?" memandangkan lelaki ni muka x tau malu,x sedar diri..dai buat donno je nan girlfriend dia and keep laughing like stupid monkey!! aku just mampu geleng kepala..girlfriend dia tgok reaksi aku..aku tau girlfriend dia mesti malu nan aku coz ada boyfriend yg kurang otak macam tu..

P/S : aku harap perempuan tu tinggalkan la lelaki ni..awak tu boleh dapat sejuta kali lelaki yang lebih baik dari dia..yang ada otak n hati yang wajar..

Thursday, October 27, 2011

WAJAH-WAJAH di SSPCA

DON'T HATE ME FOR THE INCREDIBLE FREAK I AM.. 
DO LOVE ME FOR THE WONDERFUL PERSON NOBODY WILL ADMIT I AM...

me,Dr.Audrey,Dr.Nur,Dr.Fhoci,Rachel & Cristine (our new staff) went to the SSPCA this morning..we neutered a female cat and 3 male cats.. i was so happy to visited them..but honestly part of me are crying inside when i looked inside the cats and dogs's eyes..they were very friendly,but i know deep down inside they felt so lonely,"isolated"..some of them are sicked,skinny and some discharge coming out from the eyes and mucus from the nose..sneezing,flu i guess..and sadly there's a two puppies in very weak condition..there's a maggots inside the hole at the neck..i think it's bitten by other dog..wound fight maybe..there's a cats with poor little baby kittens also sicked..haih..wordless actually..i'm kinda sympathy to them..honestly i know my sympathy,tears aren't good enough..tears can't help them to survived! yes,life is cruel..i'm pretty sure of it  :'(


clean and calm


so,kasihan  :'(


problem with her left eyes


so,cute la you,TamTam


see? the eyes can "speak"


tidur time :)


very friendly..they kissed my camera :)


photogenic


"when will someone give me a new home?"  :'(


oh my God..she just licked my camera


a special blanket:
made of nature:newspaper

PEOPLE..
PLEASE DO NOT BREED,BUY,SELL THE IMPORT..
HELP THE HOMELESS..
PLEASE

HELP SSPCA TO HELP THE STRAY

Thursday, October 20, 2011

the CUTEst boarder

DON'T HATE ME FOR THE INCREDIBLE FREAK I AM.. 
DO LOVE ME FOR THE WONDERFUL PERSON NOBODY WILL ADMIT I AM...

her name is MIMI
about 3 months plus
actually the owner didnt know SHE was HE
haha