Thursday, March 29, 2012

ADIL

DON'T HATE ME FOR THE INCREDIBLE FREAK I AM..
DO LOVE ME FOR THE WONDERFUL PERSON NOBODY WILL ADMIT I AM...

fuiyooo..lama bebeno x hapdet blog yg ibarat "hidup segan mati tak mahu" ni.. maklumlah bizi jadi bidan lipan ngah beranak *ok,tipu..bil bokben sangkut.. sila ketawakan diri sendiri..hahaha

hapdet blog je nak mengadu,nak taip benda jahat2.. *eh,aku bukan mmg jahat ke?  ok,nak di pendekkan cerita yg sebnrnya agak pjg kalau menaip dgn penuh emosi..

ok,seminggu yg lepas... ada 2 org pekerja dr satu petshop depan klinik kami datang.. bawa seekor kucing..mereka ni cakap ada seorang customer datang kedai mereka minta mereka hantarkan kucing tu ke klink kami..hari tu plak Dr.Audrey on leave..so,aku mmg tak boleh nak terima kes sembarangan,apatah lagi nak tinggalkan kucing tu macam tu je coz aku x kenal siapapun cust tu..kalau kenal,regular cust takpelah jugak..ni x kenal lgsg,apatah lagi tu stray kitten..

so,check punya check punya check,cust tu pnh dtg sekali je..tu pun last 2 years ago..petang tu dia dtg la ke klinik kami siap marah2,tiunggikan suara..so,yg tpaksa bdepan dgn manusia dan situasi yg mnguji tahap ksabaran tu x lain dan x bukan * sila tepuk tangan... org nya yg btuah itu ialah AKU !!! dia marahla,kenapa aku reject kes dia,sdgkn dia cust sini,Dc Audrey kenal,bla bla bla..eh,aku bkn sengaja pun nk reject..ingat aku ni dapat gaji coz reject kes hari2 ke? pastu dia mengadu yg dia susah payah kutip kucing tu tepi jalan tapi aku reject kes dia? pastu dgn bangganya dia tinggikan suara "HELLO, I AM A SSPCA COMMITTEE,OK?..HUH" ... 

so,what if u r sspca committee?? do i care ? damn,hell..NO!!! byk lagi org kat luar sana yg kutip kucing,bela kucing,jg kucing kurap yg dikutip tepi jln..x bangga macam kau pun la! even kau pergi jamban awam pun nk kena beratur...pastu mana2 pergi pun kena tunggu giliran..

kami sediakan service 
"first come first serve" ..
tak kisah la cust baru ke,cust lama ke,Datok ke,Datin ke,SSPCA ke,semuanya nak kena tunggu giliran,nak kena mesti ada owner yg tunggu dan jaga.. *lainla kucing korang pandai bcakap 

eh?eh? cukupla..k,bye

P/S : kepada blogger KAk AZURA tuan blog sayasayangkucingsaya.blogspot.com ..LIZA doakan kucing akak,NEMO yg kena wabak tu sihatla ye.. semua kucing2 yg lain pun sihat.. AMIN...

2 comments:

Mama Tatami said...

Thank you liza for your thoughts and prayer. Nemo nampak kuat to stay survived. Hopefully it is not a false sign and hope. Petang tek, nemo dah mok minum sup n ayam tiga mangkuk kecil. Dory, nampk ok juak. Nya x seteruk nemo yg tercirit. Nemo pun x ada cirit except nya pin taik loose. Nya dpt groom himself juak. Its a good sign too as told by Dr Nur. Tq for doa dik:-) semoga anak bulus akak yg lain sehat. Tkt akak koh ngan wabak ya.

Memg cerita kitak tok best. Bersabar k. Kitak betul bah. Jgn takut. U r always rite if u folo procedure. All the besr dear. Tok simba gik demam. Macam2 ada:-)

heliza suhaimi said...

mun mcm ya bagus la kak..hopefully survive <3 doa byk2.. ALLAH sentiasa bsama org yg baik macam kitak bah,kak..insyaALLAH..

anyway,thanks..