Tuesday, March 20, 2012

RESPECT

DON'T HATE ME FOR THE INCREDIBLE FREAK I AM..
DO LOVE ME FOR THE WONDERFUL PERSON NOBODY WILL ADMIT I AM...

P/S : ENTRY PANJANG GILA..TAK NAK BACA BOLEH LOG OUT..
INI SESI MELUAHKAN PERASAAN <3

hari ni nak bercerita pasal kerja..bkn nak mengadu,bkn nk merungut,bkn nk mengaibkan,bkn mahu bcerita buruk..sekadar cuba untuk membetulkan diri sendiri jugak..belajar dr ksilapan mmg harus,apatah lagi dr ksilapan org lain..agar kita tak juga melakukan ksilapan yg sama *eh,mcm khutbah jumaat plak dah?

hari ni agak sakit hati coz ada seorg lelaki ni masuk,kucing dia sakit batu karang..susah nak kencing..tapi beliau ni sangat sombong,blagak..mgkn aku silap..coz aku x kenal siapa beliau tu kan..that's why "don't judge a book by it's cover" tapi kita manusia,pasti akan menilai luaran dulu baru dalamannya..ok,ssb?? dia sgt lah kedekut dgn senyuman..malah doktor2 yg susah payah tolong pun dia buat muka sinis..ucap terima kasih pun tak..masuk,keluar ikut suka hati je pun..buat muka masam..tapi,alhamdulillah..bapak,mak n adik pompuan dia sgt baik..senang aku nk explain segala benda nan family dia..kalau dgn dia,aku sgt uncomfortable..aku pun bkn jenis yg blh buat senyum buat2..

xlama dulu pun ada seorg customer pompuan ni,dgn 1 family dtg..sorry to say..mmg keturunan yg budi bahasa sangat "tinggi" melangit sampai lupa tanah bumi dipijak..pantang buat silap sikit,pantang lamabat sikit..confirm akan kena tengking..kasihan kan dgn org macamni? mesti byk masalah..coz sentiasa marah2,tengking2 org,kutuk,maki org..so,dia lepaskan la geram kat org lain..kasihan mereka kan? 

paling aku tak dpt lupa..last year..pengalaman plg teruk aku pernah alami..aku kena sumpah seranah oleh seorang custiomer yg jugak bbudi bahasa sgt tinggi.."kalau aku tak bayar,kau takkan dapat gaji lah,bodoh..nak mampus"..itulah kata2 yg aku takkan lupa..dia mengamuk semata2 krn eye drops..dia salahkan aku silap bg ubat,sbb tu lah mata kucing dia tak sembuh2..walhal diri sdr tu yg pemalas..mata kucing pun tahi mata menempel2,mcm x pnh dbersihkan..pastu,dia mengadu kat boss aku yg aku kurang ajar..dia suruh boss aku pecat aku..ok,aku mengaku ! aku mmg kurang ajar..tapi aku kurang ajar hanya dgn org yg biadap mcm kau..if u want people to respect u,then u have to do the same thing! kan? sorry,aku pun bukan baik sangat! aku akan tengking balik org yg tengking aku kalau mmg org tu salah..so,i am a mirror..aku refleksi kpd apa yg ada dpn aku..aku bkn pelakon yg tunjuk baik tapi dlm hati menyumpah2..aku akan ekspresikan on the spot!

adoi..nk meluahkan perasaan mcm ni dlm keadaan yg marah mmg tak elok..mcm2 kata2 buruk boleh terkeluar..tapi,issue nya disini,,keyword nya adalah RESPECT..sekian terima kasih

2 comments:

Mama Tatami said...

U r rite. Respect is the key. Nang ada manusia yg rasa sombong. Sdgkan sombong itu hanya boleh dimiliki oleh Tuhan sebab Tuhan memberi kita nikmat dan kehidupan. Mun nya mati, still nya perlu insan lain ngembak nya ke kubur. Ada balasannya kelak.
Anywzy, love reading this entry. U r a good writer actually. Indeed u brush up your writing skill wheneva u write. U managed to recount the stiry interestingly:-) All the best.

heliza suhaimi said...

aah..bkn apa bah kak..selalu gilak org kat klinik ya dtg ngembak pusak daknya sakit yg dah bhari2,malah ada yg bminggu2..bila dah x pat dselamatkn,kmk org yg dsalahkan..

"we need ur help,to help ur cat"
ayat doc audrey yg selalu diucap!


wah,akak..i considered it as a compliment ya,kak..haha..thanks