Friday, March 30, 2012

ORANG-ORANG KITA dan ANJING

DON'T HATE ME FOR THE INCREDIBLE FREAK I AM.. 
DO LOVE ME FOR THE WONDERFUL PERSON NOBODY WILL ADMIT I AM...


Mengikut pendapat Mazhab Syafie wajib dibasuh tempat yang terkena najis Mughallazah sebanyak tujuh kali iaitu satu kali dengan menggunakan tanah (air tanah) dan 6 kali lagi dengan air mutlak (air suci pada dirinya dan dapat menyucikan orang lain). Jika di dapati najis itu tetap ada ain (nampak), bau dan rasanya maka ia perlu dibasuh lagi dengan air mutlak sehingga hilang najis tersebut.

kali ni nak share pasal manusia iaitu seorang muslim dan anjing..inspirasi dr
FYNN JAMAL *boleh baca entry beliau pasal entry tajuk yg sama aku hari nih..

ingat lagi masa mula2 kerja dulu..memang cuak la bila tgok anjing..rasa nk terkencing pun ada,termuntah dgn bau mereka..mcm2 lagilah..kena sindir customers melayu muslim boleh dikatakan setiap saat..aku?senyum sampai koyak bibir je lah yg mampu..

tapi,yg paling lucu..sampai sekarang takkan lupa pun..ada seorg cust melayu tanya aku n Rachel..cust ni anak2 pompuan n wife dia pakai tudung..so,dia tanya dlm nada bgurau

"sini ada bawak babi tak? hahahahahaha...babi"

eh,lucu ke sebut babi? gelak bagai ko..amboi2..

Rachel jawab.. " ni kan klinik haiwan peliharaan,bukan haiwan ladang..babi kalau tak sihat x payah jumpa doktor..sembelih pastu makan"

otomatikli,wajah cust tadi pun berubah secara drastik..hambek kau..haha

setiap hari cust akan tanya aku
"u pegang anjing?haram la"

pun Rachel yg jawab
"kan islam ada cara sucikan diri..lagipun boleh elak air liur dia,kalau basah terpaksa pegang,samakla..kan?"

muka2 melayu tersebut pun merah padam..takkan melayu muslim tak pernah belajar bab2 najis ni..adoi..Rachel yg kristian tu pun jawab slumber..kita?

wallahualam

No comments: