Thursday, March 1, 2012

WHISKAS

DON'T HATE ME FOR THE INCREDIBLE FREAK I AM.. 
DO LOVE ME FOR THE WONDERFUL PERSON NOBODY WILL ADMIT I AM...

haih..memandangkan Royal Canin naik harga lagi.. apa kata try makanan lain plak untuk meow2 kat rumah .. kali ni nak try plak nan Whiskas.. suka plastik ni.. purple.. ada 7 sebab kita harus bagi kat mereka Whiskas ni antaranya :

  1. ada vitamin A untuk kesihatan penglihatan *so,nanti dorang tak yah pakai contact lense.hehe
  2. ada kalsium untuk gigi yang sihat dan tulang yang kuat  *gigi tu untuk gigit kita coz asyik gosok perut dia time tido..tulang yg kuat nanti leh jadi ahli gusti..eh?
  3. nasi untuk penghadaman yang lebih baik *leh jimat kos beli beras
  4. gabungan antioksida (taurine & vit E) untuk sistem imunisasi *vaccine wajib,woi
  5. lengkap dgn protein drpd ikan laut sebenar untuk otot yang sihat dan kuat *eh,mcm milo je
  6. omega 3,6 dan Zink untuk ksihatan kulit dan bulu yg cantik *bukan zink atap rumah,ye
  7. taurina untuk jantung yg sihat *suka bunyi jantung kucing


harga di Sarawak 
1.4 kg : RM  16.50


bentuknya pun kecik je..yg segiempat tu ada salmon tau kat dlm..
tapi,bau dia x kuat sgt..
x menggoda selera aku..eh???


ni plak whiskas pouch
harga RM 1.35 sepaket
bau dia menusuk sampai tambah nasik 2 pinggan..eh??



REMINDER : KALAU NAK TUKAR DIET KUCING KITA,HARUS LAAH SEDIKIT DEMI SEDIKIT MENGIKUT SUKATAN YANG DISYORKAN OLEH DOKTOR HAIWAN,NANTI BOLEH AKIBATKAN CIRIT BIRIT..SEDIAKAN JUGAK PIL ANTI CIRIT JIKA KECEMASAN UNTUK KUCING ANDA..

4 comments:

Mama Tatami said...

Kenak hatihati. Mun berik mkn dry food whiskas sbb pusak akak kenak UTI! tupai dan elsa:-( pastikan minum byk air.

ELSA dah kenak attack for second time lepas mkn kitten packet dry food ya dua minggu tok. Nya suka mkn nok dry kitten ya very much. Sik sangkak, kenak agik. Vet advice, jgn bg kena lagik. Msalah si elsa tok, addicted to dry food royal and whisk:-) sedap sangatttat kata elsa:-):-)

Mun nak pouch ya, memang excellent. Mun dr kecik kitak berik mkn kitten ngan wet food pouch ya, bulu sidak memang cantek dan kurang gugur. ASARI DAN JEPUN FAMILY pun bulu memang kurg sgt gugur. Tapi nang kopak la poket akak :-).

Anyway, pastikan sidak minum air byk k. Takut ada struvite mcm tupai.
Malam marek embak Elsa ke klinik. Demam x mok mkn and masih UTI. Dr nur cek.

Ok la, akak stop merepek lok. Hikhik. Mun dah
start merepek, nang susah nak setop.

heliza suhaimi said...

wah..akak..kitak dah leh jd vet.. haha..kak,bkn whiskas jak kot sbb kan uti..semua dry food kan?yalah oh siaan Tupai..elsa jarang kmk jumpa kan,kak?

kmk actually bg pusak2 kmk mkn ikan rebus n nasik jak..dry food just topping..

bnr kata kitak,arum bulak abis gaji sebulan kmk beli pouch ya..Lau Pan mk suka pouch ya..nang bulu nya sekor jak kacak koh.

kesian Elsa,hopefully akan sembuh tapi mmg ambik masa n ksabarn la,kak.. pusak kmk sekor ya,Buntaq lgk teruk! kenak kurap..eeeyuuu...

sik pa..merepek pasal pusak mmg susah nk stop..topik hangat..haha

Aziri Pauzi said...

hahahaha~ reason2 yang xleh blah..

lawak2..

heliza suhaimi said...

erk?lawak eh? tang mana nya lawak..haha..nak gelak jugak la <3