Friday, June 15, 2012

Poodle dan encik Bisul

DON'T HATE ME FOR THE INCREDIBLE FREAK I AM.. 
DO LOVE ME FOR THE WONDERFUL PERSON NOBODY WILL ADMIT I AM...

semalam terpaksa bawa Poodle g klinik coz ada pendarahan kat bahagian sebelah alat sulit dia..mulanya memang panic la..ingatkan serius sangat2..mana la tau terkena paku ke,zink ke.. coz maklumla rumah skang ni renovation..so,mmg byk bahaya la..kan? 

bila sampai je klinik,doc Nur check..cis..rupa2nya bisul..bisul tu memecah,that's whay jadi camtu..nasib baik xde nanah lagi..kalau x mmg sadis la.. bisul ni sebenarnya mmg sangat bahaya.. apatah lagi kalau bawah alat sulit..memang payah nak kesan di peringkat awal..mcm Poodle,langsung x nampak simptoms2 bisul ni..

alhamdulillah..ok dah..so,bulu kat sekitar tu kena cukur,biar cepat kering and mudah nak cuci dan sapu krim..so,dlm seminggu ni mmg cage rest,makan ubat la si Gemuk tu..harap2 cepatlah sembuh!


sblm g klinik darah mmg x henti keluar


dah kena cukur
hopefully ok la nanti 


tgh bsantai menahan sakit :'(





Tuesday, June 12, 2012

cats is cats

DON'T HATE ME FOR THE INCREDIBLE FREAK I AM.. 
DO LOVE ME FOR THE WONDERFUL PERSON NOBODY WILL ADMIT I AM...


Monday, June 11, 2012

al-kisah pencinta haiwan

DON'T HATE ME FOR THE INCREDIBLE FREAK I AM.. 
DO LOVE ME FOR THE WONDERFUL PERSON NOBODY WILL ADMIT I AM...


"saya sayang haiwan"
"saya pencinta haiwan"
"saya sayang kucing"

***senyum sinis..

ayat2,slogan2 di atas tu sumpah kadang2 buat aku jijik..buat aku meluat..buat aku menyampah!!! sebab? manusia..manusia ni kadang2 memang suka sangat nk tunjuk baik..nak tunjuk bangga akan diri sendiri yang kononnya mereka pencinta haiwan.. sampaikan kadang2 terlalu melampau! 

banyak di luar sana yang memang bangga mengaku pencinta haiwan..tapi, sedar atau tidak sebenarnya cinta mereka tu berat sebelah! ibarat ibu tiri durjana mengalahkan mak tiri Snow White.. perasaan bangga tu bila ada membela kucing2 berbulu panjang mahupun baka2 yg di import ..  bila tgok kucing tempatan..mula lah rasa takut,tak suka,jijik,geli dgn kucing tempatan! 

"ish,saya tak suka la kucing local..mereka pengotor..tak cantik,banyak penyakit.."

"alaa,kucing saya kena kurap la.. ni mesti jangkit dari kucing kampung tu..ish"

"saya sayang kucing..tapi persian la..."

puiiii la...puiii la.!!! korang mcm *** je pun! lainkali nk bela kucing..belajar dulu! jgn sesuka hati nak tuduh kucing tempatan ni yg bawa penyakit! walhal kucing luar tu la yg sbnrnya bpenyakit! tgok? kucing tempatan ke luar dulu yg mati? kucing tempatan xyah vaccine pun bolh hidup berbelas tahun.. kucing luar?? completed vaccination pun,esok terus kena wabak.. cis..aku mmg pantang la kalau kucing local ni dianak tirikan

paling buat aku sakit hati,semalam..ada customer yg SANGAT b******!!! datang..dgn muka bongkak sombong dia..masuk terus mintak doktor cepat2 periksa dgn alasan kucing dia sakit tenat..xyah la nak fill form bagai...ewah2..anak datok pun nak kena bbaris la.. g jamban pun nak kena bayar.. so,cepat2 aku istighfar dlm hati sblm aku "mengamuk".. aku cuba layan sebagus mungkin..tapi,bila aku tanya sejak bila kucing dia sakit? dia jawab dah seminggu.. eh! dah seminggu baru nak bawak datang?? tetiba,kucing dia meronta2..owh..tarik nafas terakhir.. gone to heaven.. dia boleh senyum2 plak.. and ayat yg keluar dr mulut dia,sampai aku rasa cam nak cucuk je mulut dia dgn stapler.. "takpelah..dah mati pun..kucing kampung je pun"

astaghfirullah...astaghfirullah..astaghfirullah

pendek cerita..kucing apa pun..kucing jugak la! kalau betul korang tu pencinta haiwan..sila la kutip kucing2 yg hidup merempat kat luar sana,yg xde rumah,xde tuan,xde makanan..jangan la nak beza2kan kucing hanya kerana bulu.. buka la otak sikit.. haih..

so,manusia luar sana takyah la nak bangga sangat tunjuk diri tu pencinta haiwan..kalau setakat cintakan kucing bbulu panjang.. korang dapat kaki aku je pun..sekian terima kasih!!!