Saturday, November 10, 2012

ALICE in Wonderland and 10 kittens

DON'T HATE ME FOR THE INCREDIBLE FREAK I AM.. DO LOVE ME FOR THE WONDERFUL PERSON NOBODY WILL ADMIT I AM...

keterujaan men-hapdet blog bkobar2..semalam Alice,kucing yg aku adopted from Rubber Road,tak jauh dari tempat aku keje,beranak.. waktu jumpa dia,dia berlegar2 depan klinik,minum air hujan dari lopak kat tepi jalan..alaaa,kesiannya.. bila nak tutup klinik,tetiba ada sesuatu menggesel kaki..alaaa,Alice lapar mungkin..ya Rabbi,tgok perut dia time tu,mmg sah heavily pregnant.. tunggu masa je nak beranak..bimbang pulak dia terberanak tepi jalan..dengan keadaan cuaca hujan plak time tu..cepat2 aku peluk,bawa lari ke belakang,masuk lam cage,bagi makan..

sebenarnya,lepas bagi makan nak lepaskan balik..tapi,bila nampak muka dia tertidur petang tu..ALLAH,sangat sayu..memang dlm fikiran caner la dia nak beranak nanti? nak letak anak2 dia kat mana? dah la kawasan tu mmg byk anjing liar plak.. confirm takkan selamat.. ahhh,kau ambik ja la..hati aku menjerit.. masa tu 28 October..

bawak balik rumah,lepaskan dalam cage..lama bebenar nak tunggu dia beranak.. sebab perut dia time tu,masyaALLAH mmg sgt2 dan tersangat2lah besar..memang takut nak pegang..macam balloon,woi

tapi semalam 9 November,yeahhhh...akhirnya Alice beranak jugak..semua mulut kami sekeluarga terlopong,coz ni la pertama kali jumpa kucing beranak 10 ekor.. diulangi...10 EKOR.. 10 ekor anak kucing yg kiut miut..rasa cam x sabar nak pegang,peluk,guling,lambung,cium...eeee,geram sangat2..sangat tak sabar.. HAHAHAHAHA...

aku tak kaya dgn wang rinngit tapi aku kaya kucing..hahaha.. tu la ayat bapak aku.. hahahaha..so,semalam dgn rasminya kucing kami menjadi 29 ekor.. owhyeahhhh



2 comments:

Mama Tatami said...

tahniah dpt baby baru. Semoga semua selamat ye. Amin

heliza suhaimi said...

haha..thanks,kak :)